Shakhes

اصطلاحات پر کاربرد در شبکه

شبکه واژه ای که در پیرامون زندگی ما انسان ها نقش بسیار پراهمیتی تلقی می شود. در شبکه های کامپیوتری که پیوستگی از طریق دستگاه ها و ارتباط دهنده ها شکل میگیرد همیشه دست خوش تغییر و بروزرسانی می باشند. وقتی در این حوزه که ارتباط موازی با دنیای تکنولوژی دارد وارد می شوید با اصطلاحات مختلفی که هر کدام کاربردهای مختص به خود را دارد مواجه خواهید شد. در این قسمت از سری مقاله ها قصد آموزش اصطلاحات پرکاربرد که تمامی مهندسان این حوزه به نوعی با آن ها در ارتباط هستند و از آن ها استفاده می کنند اشاره خواهیم کرد.

ISP (Internet Service Provider)

در ایران شرکت مخابرات و شرکت های خصوصی از قبیل پارس آنلاین , شاتل, پارس آنلاین و … همگی جز سرویس دهنده های اینترنت محسوب می شوند که بصورت اشتراکی و یا اختصاصی اینترنت خانگی و تجاری را به کاربران ارایه می دهند.

IP (Internet Protocol)

پروتکل تخصیص یک شماره منحصر به فرد به دستگاه و سیستم هایی که از این پروتکل استفاده می کنند می باشد. IP Address به مانند شماره پلاک های خانه ها می ماند که توسط آن ها می توانیم آدرس مقصد را توسط آن ها پیدا کنیم.

SubnetMask

مشخص کننده آدرس شبکه و کلاس های IP addreess می باشد. توسط این ویژگی می توان تعداد HostID و NetID های شبکه را مشخص کرد.

DefaultGateway

دروازه خروج کلاینت ها, سرورها و تمامی سیستم هایی که امکان اتصال به بیرون از شبکه داخلی را داشته باشند محسوب می شود. به عنوان مثال  کامپیوتر, گوشی , پرینتر و هر دستگاه دیگری که قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد از Default Getway برای اتصال به اینترنت و یا متصل شدن به یک آدرس شبکه دیگر استفاده میکنند. آدرس DefaultGateway در اکثر مواقع آدرس مودم و یا روتر شما در شبکه می باشد که به عنوان دروازه خروج شما را به بیرون از شبکه هدایت می کند.

Router

دستگاهی که عملیات مسیریابی شبکه های غیر هم رنج را انجام می دهد و ترافیک های ورودی و خروجی دستگاه ها توسط این دستگاه پردازش و به مقصد موردنظر ارسال می شود

Dynamic IP

به IP آدرس هایی که متغییر هستند و بعد از یک بازه زمانی تغییر میکنند. از این سبک IP اغلب در کلاینت ها با تعداد بالا و سرویس DHCP استفاده می شود.

Static IP

به آدرس IP های ایستا و بدون تغییر گفته می شود. از این سبک IP بیشتر در سرورها و دستگاه هایی که باید IP ثابت داشته باشند استفاده می کنند.

DNS (Domain Name System)

سرویسی که وظیفه ترجمه IP به اسم و تبدیل اسم به IP را در شبکه و اینترنت دارد. از این سرویس برای شناسایی آدرس های اینترنتی نیز استفاده می کنند. 

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *