Virtualization

نصب و راه اندازی مجازی سازی شبکه

یکی از تغییر و تحولات عظیم که در دنیای تکنولوژی شکل گرفت و  بسیار کارآمد سود ده و به صرفه بود دنیای مجازی سازی بوده است. تصور کنید که شما  کارفرما یک شرکت 500 نفری هستید و مدیر IT شما  قرار است  به 500 نفر سرویس های مورد نیاز جهت تبادل اطلاعات را بدهد, برای این منظور به طور مثال برای نگه داری و توسعه اطلاعات به 30 عدد سرور جهت راه اندازی سرویس ها و پلتفرم های مختلف نیاز دارد. خب می بینیم که با پیشبینی های صورت گرفته و نیازسنجی های اولیه به 30 عدد سرور که هر کدام دارای کانفیگ و سخت افزارهای مختلفی هستند نیاز دارید که در کنار بار مالی برای هرکدام از سرورها باید دغدغه نگه داری این سرورها رو نیز داشته باشید. اما با وجود مجازی سازی و پلتفورم های مرتبط این هزینه ها بسیار پایین تر و سرورها در قالب سرورهای مجازی به کاربران سرویس میدهند, به طور مثال 30 عدد سروری که هرکدام را به صورت جداگانه قرار بود تهیه کنید با وجود مجازی سازی با تهیه یک و یا دو سرور فیزیکی بسته به میزان اطلاعات و حیاتی بودن آن ها 30 عدد سرور مورد نظر را بصورت مجازی راه اندازی میکنید و هزینه و نگه داری سرور ها صرفه جویی خواهید کرد.

شرکت های ارائه دهنده مجازی سازی شبکه

مجازی سازی سرور ها و سرویس های شبکه شرکت های بزرگی را در خود جا داده و که ما در اینجا به معرفی معروف ترین کمپانی های ارائه دهنده این تکنولوژی خواهیم پرداخت. 

کمپانی Citrix

شرکت سیتریکس که همه ی فعالان حوزه IT با محصول Xen Desktop آن آشنا هستند و در مجازی سازی دسکتاپ بسیار قدرتمند ظاهر شده است و شرکت های با مقیاس کوچک و متوسط زیادی از آن استفاده میکنند. این کمپانی آمریکایی چند ملیتی در زمینه مجازی سازی سرور مجازی سازی اپلیکیشن , شبکه  و نرم افزار نیز فعالیت میکند. جالب است بدانید که محصولات Citrix توسط بیش از چهارصده هزار شرکت مورد استفاده قرار میگیرد و سهم عظیمی را در این بازار به خود اختصاص داده است.

Hyper-v مایکروسافت

سرویس هایپروی مایکروسافت که برای اولین بار بر روی ویندوز سرور 2008 رونمایی طرفداران سرویس های مایکروسافت را بسیار خوشحال کرد باعث شد که یکپارچگی بالایی میان ماشین مجازی ها و دیگر سرویس های این کمپانی شکل بگیرد. توسط این سرویس که بصورت رایگان بعد از نسخه سرور 2008 ارائه شده شما می توانید از منابع سخت افراری خود بهینه و موثرتر استفاده نمایید. بارهای کاری را به صورت یکپارجه و با منابع سخت افزاری کمتر تقسیم کنید.

کمپانی VMware

کمپانی Vmware در فوریه سال 1998 مصادف با تولد بنده 🙂 و توسط پنج فن آور این زمینه  آغاز به کار کرد. اولین محصول این شرکت تحت عنوان VMware Workstation ارایه شد که تا به امروز در ایران و سرتاسر جهان برای اجرا چندین سیستم عامل به صورت مجازی بر روی این نرم افزار مورد استفاده قرار می گیرد. پس ار آن این شرکت اولین Hypervisor خود را تحت عنوان ESXI1.5 ارایه کرد و تسط آن چندین سرور مجازی با سرور فیزیکی کمتر منتشر شد. در نهایت در سال 2003 پلتفرم VCenter را جهت مدیریت یکپارپه هایپروایزهای ESXi رونمایی کرد و انقلاب بزرگی را در صنعت مجازی سازی ایجاد کرد. امروزه خصوصا در سیستم زیرساخت شبکه های ایران از محصولات این شرکت استفاده میکنند و پیشنهاد نت کاوش جهت راه اندازی مجازی سازی در مجموعه های شما محصولات همین شرکت می باشد. 

کمپانی RedHat

این امکان وجود ندارد که در مورد تکنولوژی حوزه IT بحث وجود داشته باشد اما از سرویس های Linux خبری نباشد. کمپانی RedHat سیستم مجازی سازی را توسط هایپروایزر KVM به صورت متن باز رونمایی کرد و  شرکت هایی که قصد استفاده از سیستم مجازی سازی متن باز و رایگان را داشتند به این پلتفرم روی آوردند. (تمامی پلفورم های مجازی سازی های دنیا به غیر از Hyper-v مایکروسافت نیازمند تهیه لایسنس هستند که البته خود Hyper-v هم نیازمند تهیه لایسنس ویندوز سرور می باشد.) مزایا این مجازی ساز در کنار سرویس های مجازی سازی سرور و رایگان بودن. امکان توسعه و شخصی سازی طبق سیاست های داخلی به واسطه متن باز بودن آن می باشد.

همان طور که پیش تر درمورد مزایا و دلیل استفاده از مجازی سازی صحبت شد. لازم است این نکته را عنوان نماییم که از سیستم مجازی سازی در کنار بهینه استفاده کردن از منابع و کاهش هزینه ها بحث مدیریت یکپارچه , عیب یابی دقیق تر , جاگزینی سرورهای کرش کرده و پایین بردن ریسک از دسترس خارج شدن سرویس های حیاتی استفاده خواهد شد که مجموعه نت کاوش با طرح ریزی و اجرا این سرویس ها برای شرکت ها و مجموعه های شما در کنارتان خواهد بود.