Shakhes

آموزش Raid هارد

ذخیره سازی اطلاعات در حجم بالا و حیاتی شدن دسترسی به اطلاعات یکی از مهمترین دغدغه های صاحبان کسب و کار و کارفرما می باشد. راه و روش های مختلفی مانند بک آپ گیری آنلاین و آفلاین جهت حفظ اطلاعات وجود دارد تا ابن دغدغه از بین برود اما در مواقعی که سخت افزار و هارد دیسک دچار نقص و آسیب می شود چاره ای جز تعویض و جایگزینی آن وجود ندارد و اگر بک آپی از دستگاه مورد نظر گرفته نشود به طبع اطلاعات و سرویس های موجود بر روی هاردها از بین خواهد رفت. تکنولوژی Raid جهت رفع چنین مشکلاتی برای اولین بار در سال 1987 به وجود آمد که توسط آن با ترکیب چند هارد و ذخیره اطلاعات به صورت مشترک در آن ها هم به سرعت تبادل اطلاعات کمک شایانی شد و همچنین با از دست رفتن یک یا دو هارد دیگر از لحاظ سخت افزاری سرویس ها و اطلاعات در هارد های دیگر قابل دسترس خواهد بود.

روش های ساخت Raid

ساخت Raid به روش نرم افزاری :

در این روش شما نیاز به سرور و سخت افزار جداگانه نخواهید داشت به شکلی که با وجود یک سیستم عامل با قابلیت ایجاد Raid میتوانید این متد را روی هارد خود پیاده سازی نمایید. در این روش از لحاظ اقتصادی و هزینه برای کاربران بصرفه تر خواهد بود چرا که برای راه اندازی نیاز به خرید سرور و استوریج نخواهند بود. راه اندازی رید به این روش اگر چه هزینه پایینی خواهد داشت اما به دلیل استفاده از منابع کامپیوتر بصورت مشترک Performance و سرعت ذخیره سازی اطلاعات کاهش پیدا خواهد کرد. از طرف دیگر اگر زمانی هاردی دچار مشکلی شود امکان جابجایی هارد با کامپیوتر روشن را نخواهید داشت. رید به روش نرم افزاری معمولا محدود به سطح می باشد بطوری که شما بر روی OS معمولا با یک و یا دو سطح میتوانید قابلیت Raid را پیاده سازی نمایید.

ساخت Raid به روش سخت افزاری :

Raid به روش سخت افزاری بدین شکل می باشد که شما با تهیه یک سرور و یا سخت افراری که قابلیت Raid را داشته باشد این متد را بر روی Storage های خود پیاده سازی نمایید. در این روش شما میتوانید توسط Raid Controller سخت افزارتان انواع سطوح Raid ( جلوتر به معرفی آن ها خواهیم پرداخت ) را راه اندازی نمایید. رید در این روش هزینه بسیار بالاتری را برای شما خواهد داشت اما از طرفی Prformance ذخیره اطلاعات شما بالا خواهد رفت و با از دست رفتن هارد سخت افزاری امکان جایگزینی آن بدون Down Time سرور ها را خواهید داشت. رید سخت افزاری به دلیل استفاده کردن از منابع مجزا خللی در سرعت کامپیوتر های شخصی کاربران ایجاد نخواهد کرد بلکه همان طور که پیش تر عنوان شد باعث بالا رفتن سرعت ذخیره Data خواهد شد.

معرفی انواع سطوح Raid

Raid 0

اولین سطح از Raid می باشد که با تقسیم یکسان اطلاعات بر روی هارد ها باعث بالا رفتن Performance خواهد شد. عملکرد این سطح به این صورت می باشد که بدون هارد مجزا و پشتیبان تمامی هاردها به صورت مشترک به یکدیگر متصل هستند. در این نوع سطح شما حداقل به دو هارد نیاز خواهید داشت. در این سطخ شما میتوانید از تمامی ظرفیت هاردها استفاده نمایید. نکته منفی که در Raid 0 وجود دارد عدم وجود خطا پذیری و حفظ اطلاعات می باشد بصورتی که اگر اطلاعاتی از یک هارد از بین برود اطلاعات آن از بین خواهد رفت.

RAID_0
Raid 1

این سطح به Mirroring و یا آینه ای معروف است. دلیل اسم آن به مانند عملکرد آن می باشد به صورتی که اطلاعات را به صورت کپی و آینه ای بر روی هارد دیگر کپی می کند. در سطح شما نیمی از ظرفیت هارتان را از دست خواهید داد و زمانی که بیش از دو هارد برای این سطح داشته باشد صرف اقتصادی خوبی برایتان نخواهد داشت. اما خطا پذیری را در این سطح خواهید داشت و درصورت از دست دادن اطلاعات و یا هارد مورد نظر اطلاعات از هارد دیگر قابل بازیابی خواهد بود. در این سطح نیز شما حداقل به دو هارد احتیاج خواهید داشت.

Raid 1
Raid 2 3 4

سطح های 2 3 و 4 رید های از رده خارج شده می باشند و  نه از لحاظ اقتصادی و نه از لحاظ کارکرد سیستمی عملکرد مطلوبی ندارند.

Raid 5

 یکی از مرسوم ترین سطح های مورد استفاده در سازمان ها می باشد و دارای عملکرد بسیار مطلوبی می باشد. در Raid5 حداقل به 3 هارد نیاز خواهید داشت.تکنیکی تحت عنوان Parity در رید 5 وجود دارد که با توزیع آن در تمامی هاردها اطلاعات بین هارد ها دارای امنیت دسترسی بالایی خواهند بود و درصورت Faild شدن هر  یک از هارد ها عملکرد سیستم ها دچار اختلال نمی شود و به راحتی میتوان هارد جدید را جایگزین کرد. سرعت این سطح از Raid 1 پایین تر می باشد اما از امنیت اطلاعات بالاتری برخوردار می باشد. در Raid5 فضای استفاده از یک هارد از دست خواهد رفت.

RAID_5
Raid 10

Raid 10 و یا 1+0 ترکیبی از رید 0 و رید 1 هستند. در این سطح حداقل به چهار عدد هارد نیاز است و به نوعی نصف هارد ها Raid 0  و نصف دیگر Raid 1 میباشند. رید اصلی به عنوان Raid 0  و رید دوم Raid 1 شناخته می شود. این سطح از Raid 0 و 5 سرعت پایین تری دارد اما حفظ اطلاعات بالاتری نسبت به آن ها دارد.  در بانک های اطلاعاتی معمولا از این سطح استفاده میکنند. 

RAID_10

در این مقاله ما سعی کردیم عملکرد Raid های پر کاربرد را عنوان کنیم و نحوه عملکرد هر یک از آن ها را توضیح دهیم.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *