dhcp server

راه اندازی DHCP Server

یکی از مرسوم ترین و کاربردی ترین سرویس های حوزه IT و تکنولوژی بدون شک DHCP Server می باشد. این سرویس یا صحیح تر بخواهم توضیح دهم این پروتکل وظیفه اختصاص IP آدرس به صورت داینامیک و یا پویا را به کلاینت ها و هاست های مختلف را دارد. (آموزش IP Address ها رو از لینک IP آدرس میتوانید مشاهده کنید.) سرویس DHCP یک سرویس جامع در پلتفورم های مختلف می باشد و سخت افزار های ارتباطی مثل روتر و سوییچ و حتی ویندوز سرور وجود دارد. در این آموزش نحوه راه اندازی و پیکربندی DHCP Server ویندوز را به شما آموزش خواهیم داد.

مرحله اول :

سرچ بار ویندوز را باز کرده و Server Manager را اجرا میکنیم.

Server Manager
مرحله دوم :

از قسمت Server Manager گزینه Add Roles And Features را انتخاب می کنیم.

Add Role And Features
مرحله سوم :

در این صفحه که توضیحاتی مربوط پیش نیاز های قبل از تنظیم Rule و Feature ها می باشد گزینه Next را بزنید.

Before You Begin
مرحله چهارم :

در این مرحله گزینه Role Based And Feature Based را  انتخاب نمایید. و گزینه Next را بزنید.

Role Based And Feature Based
مرحله پنجم :

حالا سرور مقصد را که ما در این جا سرور لوکال مان می باشد را انتخاب می کنیم و گزینه Next را می زنیم.

Select Server
مرحله ششم :

در قسمت Server Roles رول مربوط به DHCP را تیک میزنیم و Feature های مربوط به آن نیز انتخاب میکنیم و گزینه Next را می زنیم.

DHCP Role
مرحله هفتم :

حالا پس انتخاب رول ها و فیچرهای مربوطه سرور شما از نظر سیستمی بررسی می شود و در صورت وجود تمام پیش نیاز ها می توانید گزینه Install را انتخاب نمایید.

Imstallation
مرحله هشتم :

تا پیش از این مرحله فرآیند نصب رول DHCP را سپری کردیم و حالا نوبت به پیکربندی DHCP سرور می رسد. پس از ریست کردن سرور سرویس DHCP را اجرا می کنیم.

Run DHCP
مرحله نهم :

در کنسول DHCP میبینیم که اماکن ساخت Scope وجود ندارد و باید کنسول رو ابتدا Active کنیم برای این کار به کنسول Server Manger رفته و در سایدبار گزینه DHCP را انتخاب می کنیم و گزینه Activated و پس از آن Completed DHCP Configuration  را انتخاب می کنیم.

Complate DHCP Server
مرحله دهم :

پس از تکمیل کانفیگ DHCP حالا کنسول را باز میکنیم. در این کنسول ما یک Scope برای IPv4 خواهیم ساخت.

DHCP Console
مرحله یازدهم :

روی IPV4 کلیک راست کرده و گزینه New Scope را انتخاب میکنیم.

New Scope
مرحله دوازدهم :

گزینه Next رو انتخاب میکنیم و به مرحله بعد میریم.

Next Step
مرحله سیزدهم :

حالا یک نام دلخواه برای Scope مورد نظر انتخاب میکنیم و گزینه Next را انتخاب میکنیم.

Choose Name Scope
مرحله چهاردهم :

در این مرحله باید رنج IP مورد نظر جهت تخصیص IP را  مشخص نماییم. در قسمت Start شروع IP ادرس رو وارد مکینیم و در قسمت End آخرین ادرس IP را جهت تخصیص به هاست و کلاینت ها وارد میکنیم. قسمت Length مشخص کننده کلاس IP ما می باشد که اینجا ما 24 معادل با کلاس C انتخاب می کنیم. در قسمت Subnet Mask هم مقدار سه تا 255 را وارد میکنیم.

Set Range Ip
مرحله پانزدهم :

در این صفحه اگر نیاز باشد IP خاصی را از رنج IP های ست شده در مرحله قبل به صورت استثنا رزرو کنیم و نخواهیم به صورت اتوماتیک به کلاینت و هاستی تخصیص یابد در این قسمت وارد خواهیم کرد و گزینه Add را جهت اضافه شدن انتخاب خواهیم کرد.

Exclude IP
مرحله شانزدهم :

در این مرحله تعداد روزهایی که یک IP روی یک دستگاه خاموش باقی خواهد ماند را انتخاب میکنیم. این عمل بدین منظور می باشد که اگر Ip به سیستمی تخصیص پیدا کرد و آن سیستم تا هشت روز روشن نشد و استفاده ای از آن نشد IP به اصطلاح  آزاد شود و به سیستم جدید که نیازمند IP هست تخصیص داده شود. 

Lease Duration
مرحله هفدهم :

حالا جهت استفاده کلاینت ها از IP های مشخص شده باید موارد دیگری را مشخص نماییم بدین منظور گزینه YES را انتخاب میکنیم و به مرحله بعد میرویم.

Yes Step
مرحله هجدهم :

در این مرحله Default Getway مورد نظر جهت تخصیص اتوماتیک را مشخص میکنیم که معمولا IP دستگاهی است که اینترنت مجموعه را تعیین می نماید.

Default Getway
مرحله نوزدهم :

در این بخش IP DNS Server مجموعه را جهت Resolve کردن IP ها مشخص میکنیم.

DNS Server IP
مرحله بیستم :

و در پایان مراحل کانفیگ DHCP Server  مایروسافت تیک گزینه اکتیو را خواهیم زد و تمام :)))

Active Scope
مرحله بیست و یکم :

مراحل کانفیگ کلاینت ها به اتمام رسید حالا باید به سراغ کلاینت ها رفته و تنظیمات کارت شبکه آن ها را روی حالت Optain قرار داده تا بصورت اتوماتیک از DHCP Server  آی پی دریافت کنند.

Optain IP
مرحله بیست و دوم :

حالا مشاهده میکنید که اولین IP از رنج انتخاب شده به صورت اتفاقی بر روی سیستم ست شده است و تمامی مقادیری که پیستر تعیین کرده بودیم نیز در کارت شبکه کلاینت اعمال شده است.

Result DHCP Server

در پایان در قسمت کنسول DHCP Server و در بخش Address Leases میتوانید IP آدرس هایی که به کلاینت ها و سیستم ها تخصیص پیدا کرده را مشاهده نمایید.

Address Leases
برچسب ها: بدون برچسب

یک پاسخ

نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *